FAQ

Betalingen

Met welke betaalmiddelen kan ik betalen?

Bij Truskore® staan veiligheid en transparantie hoog in het vaandel, ook wat betalingen betreft. Zodoende kan u als klant met de volgende betaalmiddelen veilig bij ons betalen:

  • Apple & Google Pay
  • Klarna
  • Ideal
  • Paypal
  • Credit Card 

Kan ik achteraf betalen?

Achteraf betalen is mogelijk bij Truskore®. Als u achteraf wilt betalen kiest u voor de betaalmethode ‘Klarna betaal later’. Uw bestelling wordt vervolgens direct verwerkt. De betaling dient u vervolgens binnen 2 weken te voldoen, waarvan u ook een bericht ontvangt van Klarna. Als u kiest voor ‘Klarna betaal later’, is het belangrijk dat u ook daadwerkelijk via Klarna de betaling voldoet. Mocht u bijvoorbeeld de betaling voldoen via een bankoverschrijving, dan wordt uw betaling niet geregistreerd en zult u betalingsherinneringen van Klarna blijven ontvangen. 

Kan ik contant betalen?

Helaas kan u niet contant bij ons betalen. 

Waar kan ik mijn factuur vinden?

Op het moment dat u een bestelling plaatst ontvangt u een bevestigingsmail, en in deze zelfde mail vindt u de factuur als bijlage. Mocht u onverhoopt toch geen factuur hebben ontvangen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@truskore.com en dan sturen wij u zo snel mogelijk een factuur op. 

Wanneer wordt mijn retour terug betaald?

Zodra uw retour zending is ontvangen door ons, wordt deze verwerkt. Dit houdt in dat de zending wordt gecontroleerd. Als aan alle voorwaarden is voldaan, regelen wij de retour betaling binnen 14 werkdagen. Na controle wordt uw aankoopbedrag teruggestort. Hoe snel het geld op uw rekening verschijnt, hangt af van uw betaalmethode en bank.

Bestellingen en verzending

Hoelang duurt het voor dat mijn bestelling binnen is?

Als u een bestelling bij Truskore® (Nederland) plaatst voor 22:00, wordt uw pakket de volgende dag bij u thuis bezorgd (met uitzondering van zondagen). Dit geldt ook voor maandagen en zaterdagen dus. Als u een bestelling plaatst en u bent woonachtig in België, dan kan u uw pakket binnen 1-2 werkdagen bij u thuis verwachten. 

Mijn bestelling is te laat. Wat moet ik doen?

Mocht uw bestelling bij Truskore® niet op de verwachte tijd en datum zijn binnen gekomen, dan kunt u direct contact met onze klantenservice opnemen, ofwel via de chat, of middels de mail (info@truskore.com) en dan wordt zo snel mogelijk een oplossing verzorgd. Bovendien, al onze pakketen worden met een Track & Trace code verstuurd. U kunt uw bestelling zodoende dus live volgen!

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Wilt u uw bestelling annuleren, stuur dan een mail naar klantenservice@truskore.com. Annuleren is alleen mogelijk als uw pakket nog niet is verzonden. Is het pakket al verzonden, dan kunt u het eventueel weigeren aan de deur. Het pakket komt dan retour. Vervolgens wordt binnen 5 werkdagen uw aankoopbedrag teruggestort.

Waar is mijn Track & Trace code?

Uw Track & Trace code ontvangt u zodra uw bestelling is geplaatst. Zo ontvangt u een bevestigingsmail van uw bestelling, waarin u onder andere uw factuur, alsmede de Track & Trace code vinden. 

Retour

Binnen hoeveel dagen moet ik mijn bestelling retourneren?

Mocht u niet tevreden zijn met een van de producten die door Truskore® zijn geleverd, kan u besluiten om het product retour te sturen. De retourzending moet plaatsvinden binnen 30 dagen na aflevering van het product, anders nemen wij het product niet terug in ontvangst. Om u als klant tegemoet te komen, betaalt Truskore® voor de retourzending. 

Naar welk adres moet ik retourneren?

Alle retour zendingen moeten naar het volgende adres worden gestuurd: Van  Salmstraat 15, 5281 RP Boxtel, Nederland. 

Aan welke vervoerder moet ik mijn retour meegeven?

Truskore® werkt op het moment uitsluitend met PostNL als transport partner. Zodoende kunt u als klant bij een retour zending uw pakket alleen met PostNL aan ons terug sturen. 

Kan mijn retour thuis worden opgehaald?

Helaas kan Truskore® op dit moment nog geen goede service aanbieden wat betreft het ophalen van retour zendingen bij u thuis. We zijn hier mee bezig en zullen dit zo spoedig mogelijk aan onze service toevoegen om het u als klant nog makkelijker te maken. 

Product

Van welk materiaal zijn de ladders gemaakt?

De Truskore® ladders zijn uitsluitend van kwalitatief sterk aluminium gemaakt en bevatten geen andere composieten. 

Hebben de ladders een keurmerk?

De Truskore® ladders voldoen aan de EN131 normen; de Europese norm voor ladders, vouwladders, telescopische ladders, accessoires, verrolbare bordesladders, ladders met een platform en trappen. Zodoende staan de Truskore® ladders voor veiligheid en betrouwbaarheid. 

Daarnaast zijn de Truskore® ladders ook geïnspecteerd door TÜV, een gerenommeerd Duits testinstituut, om te verzekeren dat ze voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Zo garanderen de Truskore® ladders niet alleen veiligheid en betrouwbaarheid volgens Europese normen, maar ook volgens internationaal erkende kwaliteitscontroles.

Wat is het maximale draagvermogen van de Truskore® ladders?

Het maximale draagvermogen van de Truskore® ladders is 150 kg. Dit betekent dat de ladders zijn ontworpen om veilig een persoon en eventuele materialen of gereedschappen tot dit gewicht te ondersteunen, waarbij rekening wordt gehouden met de veiligheidsnormen en -richtlijnen. Het is belangrijk om dit draagvermogen niet te overschrijden om de veiligheid tijdens het gebruik te garanderen en de levensduur van de ladder te behouden.

Zijn er accessoires beschikbaar voor de Truskore® ladders?

Ja, voor de Truskore® ladders zijn accessoires beschikbaar. Bij elke aankoop van een Truskore® ladder leveren wij gratis een handige draagtas mee. Deze draagtas is speciaal ontworpen om het vervoeren en opbergen van uw ladder gemakkelijker en veiliger te maken, zodat u de ladder comfortabel kunt meenemen naar verschillende werklocaties of netjes kunt opbergen wanneer deze niet in gebruik is. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de ladder door deze te beschermen tegen externe factoren wanneer deze niet in gebruik is.